İlknur Soydaş: Karabiber yıkıp geçmiş ortalığı
İlknur Soydaş: Karabiber yıkıp geçmiş ortalığı. İşte detaylar...
1994 yılında “Karabiberim” şarkısının klibiyle bir anda gündem olan İlknur Soydaş, Serdar Ortaç’ın kendisini gördükten sonra şarkıya klip çekmeye karar verdiğini söylüyor. Mankenlik, dizi ve sinema oyunculuğu da yapan Soydaş, klipte rol almamak için uzun süre Serdar Ortaç’ı oyaladığını ifade ediyor.
90’lı yılların ünlü mankeni İlknur Soydaş, Cemre Onaylı’nın hazırlayıp sunduğu “Cemre ile TBT”nin bu haftaki konuğu oldu. Basında çıkan haberlerden alıntılar yapılarak gerçekleşen sohbette İlknur Soydaş, kendisi için bugünün manşetini “karabiber yıkıp geçmiş ortalığı’ olarak atıyor.
O yıllarda dalga geçilen şarkıların bile bugün hala çok sevildiğini söyleyen İlknur Soydaş, yılbaşı akşamlarını, tv programlarını, geçmişteki mutlulukları özlemle anıyor; “O zamanki mutluluklar ne yazık ki şimdi yok” diyor.
ÇOK UTANGAÇ BİR KIZDIM
1993 yılında Miss Globe Güzellik Yarışması’na katılarak şöhret yolunda ilk adımı atan ünlü manken, podyum günlerini, yarışma heyecanını, Miss Havaian güzeli seçilmenin mutluluğunu paylaşırken, çok utangaç bir kız olduğunu, yarışmaya arkadaşlarının ısrarı ile katıldığını ifade ediyor.
FAVORİM HER ZAMAN ARZUM ONAN’DI
“Yarışma duyunca dayanamıyorum, katılmak istiyorum” söylemiyle manşet olan İlknur Soydaş, yarışmalara ünlü olmak için değil, güzel anılar biriktirmek istediği için katıldığını anlatırken, katıldığı yarışmanın birincisi Arzum Onan’ın herkesin favorisi olduğunu da söylüyor.
GÖBEK VE ZEYTİN SAHNESİ DOĞAÇLAMA GELİŞTİ
Ünlü mankeni 3 dakikada şöhrete kavuşturan “Karabiberim” klibinin hikayesini de anlattığı programda İlknur Soydaş, Serdar Ortaç’ın kendisini görünce bu şarkıya klip çekmeye karar verdiğini söylüyor. Kendisinin ise teklifi öncelerde kabul etmediğini ifade ederken, “Serdar’a çok daha güzel arkadaşlarım var. Seni onlarla tanıştırayım, klibi onlarla çek dedim. Ama Serdar çok ısrarcı olunca arkadaşımı kıramadım” diyor.
Klibin en çok akıllarda kalan göbekte zeytin sahnesinin doğaçlama geliştiğini de anlatan İlknur Soydaş, imkansızlıklarla her şeyin doğal olduğu, samimiyetin hakim olduğu klibin bugün hala akıllarda kaldığını söylüyor.
Yıllar içinde pek çok klipte yer alan, İbrahim Tatlıses ile Akdeniz Akşamları için kamera karşısına geçen İlknur Soydaş’ın yoğun geçen mankenlik günlerini, 90’lar tarzını, modasını, o yılların gençlik ruhunu, insanların hoşgörüsünü, çok eğlendiği klip çekimlerini, 3 dakikalık kliple hayatının nasıl değiştiğini, Karabiberim lakabının hayatındaki etkisini, Küçük Emrah ile oynadığı Unutabilsem dizisindeki set anılarını, Savaş Ay’ın yönettiği sinema filmi için oryantal dans dersleri aldığı günlerini, romanlarla 3 ay yaşadığı süreci anlattığı sohbeti, Kulüp 91 YouTube kanalında Cemre ile TBT’de kaçırmayın.