2014 yılında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan için dün Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma merasimi düzenlendi. Merasime merhum sanatçının oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, senarist Sefa Önal başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. 1995 yılında vefat eden Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın yan yana bulunan mezarına sevenleri tarafından çiçek ve duygu yüklü notlar bırakıldı. Dualardın edildiği merasim sonrası anma etkinliğine katılanlara dondurma ikram edildi.
Anma sonrası duygularını gazetecilerle paylaşan Kerem Alışık, “Söylenecek çok şey var ama anne kokulu maviliklere emanet ettik bizim kalbimizi. Çok insana eli değdi, çok insana yardımı dokundu, çok insanı aydınlattı. Çolpan yıldızı gibi birçok insanı aydınlattı. Özlüyoruz. Yuvasını yaptı, kurdu. Kuşlar bile annemin yuva kurma yönünü kıskanmıştı. Öyle bir kokladı, öyle bir sevdi ki bizi… Onun sevgisini görünce kendimizden utandık. Özlemek çok zor ve ağır bir şey. Özlem karşısında çaresiziz. Çolpan İlhan’in bıraktığı sevgiyle özlüyoruz. Bu temmuz sıcağında buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Senarist Sefa Önal, eski dostu Sadri Alışık ve Çolpan İlhan için duygusal bir konuşma yaptı. İki ismin birbirlerine olan tutkulu aşkı ve bağlılığından bahseden Önal, sözlerini Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Uzak aynalardan bize gülümser, kalbi kalbimizde çarpan ölüler” sözleriyle noktaladı.