Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci

Doğum1 Nisan 1986 (34 yaşında)

MeslekOyuncu

1 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu.[kaynak belirtilmeli] Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak Kanal D'de Cesaretin Var mı Aşka ve Kavak Yelleri dizilerinde oynadı.

Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da oynadı.

Kanal D'de Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide beş bölüm oynadı.

Show TV'de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi Melekler Korusun'da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri oynadı.

Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır.

Ayrıca 2010'da Show TV kanalında yayınlanan ve 11. Bölümü ile yayından kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide "Dilruba" karakterini canlandırmaktaydı.

Anadolu Kartalları filminde Üsteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı.

ATV'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde ise baş rol olan Asiye karakterini oynamıştır ve TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yaptı.

Kayıp filminde de rol almıştır. Star Tv'de Aramızda Kalsın adlı dizide Görkem karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında çekilen Karışık Kaset filminin başrol oyuncusu İrem karakterini canlandırmıştır. 2015 yılı Şubat ayında başlayan Aşk Yeniden dizisinde Zeynep karakterini canlandırmaktadır. 29 Kasım 2015 akşamı gerçekleştirilen 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. 2017-2020 yılları arası FOX'da yayınlanan Kadın dizisinde başrol olan iki çocuk annesi Bahar Çeşmeli karakterini canlandırmıştır. Ayrıca bu rol ile 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Özel hayatı

12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlanmış, aynı yıl içinde karşılıklı karar vererek ayrılmışlardır.[kaynak belirtilmeli]

Filmografisi

Sinema

2010VedaFikriye HanımBaşrol oyuncusu

2011Anadolu KartallarıAyşe Dinçer

2014Karışık Kasetİrem

2017Acı Tatlı Ekşi

2020Biz BöyleyizEfsun

Karakomik Filmler 2

2021İnsanlar Ikiye Ayrilir

Televizyon

2008Cesaretin Var Mı AşkaEbru KarataşBaşrol oyuncusuKanal D

Kavak YelleriAdaYardımcı karakter

2009Melekler Korusunİpek Taşkır ÜstündağBaşrol oyuncusuShow TV

2010Deli SaraylıDilruba

2011-2012Al YazmalımAsiyeAtv

2012Ağır Roman Yeni DünyaZehir AhuStar TV

2013-2014Tatar RamazanAlin TerziyanAtv

2014Aramızda KalsınGörkemYardımcı karakterStar TV

2014-2015Aşk YenidenZeynep TaşkınBaşrol oyuncusuFOX

2017-2020KadınBahar Çeşmeli

2019Mucize DoktorKonuk Oyuncu

İnternet

2017FiSılaPuhu Tv

2021Bir Denizaltı HikayesiDefneNetflix

Reklamlar

SüreçReklam

2008Eti Browni

Cornetto

2009Coca-Cola

Turkcell

2011Vestel

2015Coca-Cola Zero[2]

Ödülleri ve Adaylıkları

20125.Aslan Max ÖdülleriEn Sevilen Kadın Sinema OyuncusuKazandı

2014Turkcell Superonline 5.İMK Sosyal Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAşk YenidenAdaylık

20154.Kristal Fare Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri[3]En İyi Kadın Komedi OyuncusuKazandı

En Yakışan Çift (Zeynep & Fatih)Adaylık

6.İMK Sosyal Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

201623.İTÜ EMÖS Başarı ÖdülleriYılın En Başarılı Kadın Dizi OyuncusuAdaylık

7.KTÜ Medya ÖdülleriEn Beğenilen Kadın OyuncuAdaylık

Eryetiş & Balkanlar Eğitim Kurumları Mavi Çınar ÖdülleriYılın En İyi Kadın Dizi OyuncusuKazandı

Ege Üniversitesi 5.Medya ÖdülleriEn İyi Kadın Dizi OyuncusuAdaylık

10.GSÜ EN ÖdülleriEn İyi Dizi/Sinema Kadın OyuncuAdaylık

201818.Magazinci.com ÖdülleriYılın Kadın Dizi OyuncusuKadınKazandı

9.Quality of Magazine Dergisi ÖdülleriEn Quality Kadın OyuncuKazandı

7.Ayaklı Gazete TV Yıldızları ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

45.Pantene Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

2020YTÜ 18. Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Kadın Dizi OyuncusuKazandı

8.Ayaklı Gazete TV Yıldızları ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

14.GSÜ EN ÖdülleriEn İyi Dizi/Film Kadın OyuncuKazandı

46.Pantene Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

TV Programlar

Toplu HayatSunucu [4]

Video klipler

2014Murat Dalkılıç"Derine"Aksiyon-gerilim karışımı bir klipte Murat Dalkılıç'a eşlik etmiştir. Klibin yönetmeni Gülşen Aybaba'dır.

2015"Kördüğüm"İlk klibin devamı niteliğinde klip çekilmiştir.İkinci klibin yönetmenliğini de Gülşen Aybaba üstlenmiştir.

13
parçalı az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 33 71
2. Fenerbahçe 34 69
3. Galatasaray 33 65
4. Trabzonspor 34 59
5. Alanyaspor 34 52
6. Gaziantep FK 33 51
7. Hatayspor 33 50
8. Sivasspor 33 50
9. Karagümrük 33 49
10. Göztepe 34 46
11. Antalyaspor 34 42
12. Konyaspor 33 41
13. Rizespor 33 39
14. Malatyaspor 33 37
15. Ankaragücü 33 37
16. Kasımpaşa 34 37
17. Kayserispor 33 34
18. Başakşehir 33 33
19. Erzurumspor 34 31
20. Gençlerbirliği 33 31
21. Denizlispor 33 26
Takımlar O P
1. Giresunspor 31 63
2. Adana Demirspor 31 61
3. Samsunspor 31 61
4. Altay 31 57
5. İstanbulspor 31 57
6. Altınordu 31 53
7. Ankara Keçiörengücü 31 49
8. Ümraniye 31 47
9. Tuzlaspor 31 47
10. Bursaspor 31 43
11. Bandırmaspor 31 39
12. Boluspor 31 38
13. Balıkesirspor 31 35
14. Adanaspor 31 34
15. Menemenspor 31 31
16. Akhisar Bld.Spor 31 26
17. Ankaraspor 31 23
18. Eskişehirspor 31 8
Takımlar O P
1. Man City 32 74
2. M. United 32 66
3. Leicester City 31 56
4. West Ham 32 55
5. Chelsea 31 54
6. Liverpool 32 53
7. Tottenham 32 50
8. Everton 31 49
9. Arsenal 32 46
10. Leeds United 32 46
11. Aston Villa 30 44
12. Wolverhampton 32 41
13. Crystal Palace 31 38
14. Southampton 31 36
15. Newcastle 32 35
16. Brighton 31 33
17. Burnley 32 33
18. Fulham 33 27
19. West Bromwich 31 24
20. Sheffield United 32 14
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 31 70
2. Real Madrid 31 67
3. Barcelona 30 65
4. Sevilla 31 64
5. Villarreal 31 49
6. Real Betis 31 48
7. Real Sociedad 31 47
8. Granada 30 39
9. Levante 31 38
10. Celta de Vigo 31 38
11. Athletic Bilbao 30 37
12. Osasuna 31 37
13. Cádiz 31 36
14. Valencia 31 35
15. Getafe 31 31
16. Deportivo Alaves 31 27
17. Huesca 31 27
18. Real Valladolid 30 27
19. Elche 31 26
20. Eibar 31 23