Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci

Doğum1 Nisan 1986 (34 yaşında)

MeslekOyuncu

1 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu.[kaynak belirtilmeli] Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak Kanal D'de Cesaretin Var mı Aşka ve Kavak Yelleri dizilerinde oynadı.

Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da oynadı.

Kanal D'de Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide beş bölüm oynadı.

Show TV'de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi Melekler Korusun'da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri oynadı.

Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır.

Ayrıca 2010'da Show TV kanalında yayınlanan ve 11. Bölümü ile yayından kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide "Dilruba" karakterini canlandırmaktaydı.

Anadolu Kartalları filminde Üsteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı.

ATV'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde ise baş rol olan Asiye karakterini oynamıştır ve TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yaptı.

Kayıp filminde de rol almıştır. Star Tv'de Aramızda Kalsın adlı dizide Görkem karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında çekilen Karışık Kaset filminin başrol oyuncusu İrem karakterini canlandırmıştır. 2015 yılı Şubat ayında başlayan Aşk Yeniden dizisinde Zeynep karakterini canlandırmaktadır. 29 Kasım 2015 akşamı gerçekleştirilen 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. 2017-2020 yılları arası FOX'da yayınlanan Kadın dizisinde başrol olan iki çocuk annesi Bahar Çeşmeli karakterini canlandırmıştır. Ayrıca bu rol ile 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Özel hayatı

12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlanmış, aynı yıl içinde karşılıklı karar vererek ayrılmışlardır.[kaynak belirtilmeli]

Filmografisi

Sinema

2010VedaFikriye HanımBaşrol oyuncusu

2011Anadolu KartallarıAyşe Dinçer

2014Karışık Kasetİrem

2017Acı Tatlı Ekşi

2020Biz BöyleyizEfsun

Karakomik Filmler 2

2021İnsanlar Ikiye Ayrilir

Televizyon

2008Cesaretin Var Mı AşkaEbru KarataşBaşrol oyuncusuKanal D

Kavak YelleriAdaYardımcı karakter

2009Melekler Korusunİpek Taşkır ÜstündağBaşrol oyuncusuShow TV

2010Deli SaraylıDilruba

2011-2012Al YazmalımAsiyeAtv

2012Ağır Roman Yeni DünyaZehir AhuStar TV

2013-2014Tatar RamazanAlin TerziyanAtv

2014Aramızda KalsınGörkemYardımcı karakterStar TV

2014-2015Aşk YenidenZeynep TaşkınBaşrol oyuncusuFOX

2017-2020KadınBahar Çeşmeli

2019Mucize DoktorKonuk Oyuncu

İnternet

2017FiSılaPuhu Tv

2021Bir Denizaltı HikayesiDefneNetflix

Reklamlar

SüreçReklam

2008Eti Browni

Cornetto

2009Coca-Cola

Turkcell

2011Vestel

2015Coca-Cola Zero[2]

Ödülleri ve Adaylıkları

20125.Aslan Max ÖdülleriEn Sevilen Kadın Sinema OyuncusuKazandı

2014Turkcell Superonline 5.İMK Sosyal Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAşk YenidenAdaylık

20154.Kristal Fare Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri[3]En İyi Kadın Komedi OyuncusuKazandı

En Yakışan Çift (Zeynep & Fatih)Adaylık

6.İMK Sosyal Medya ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

201623.İTÜ EMÖS Başarı ÖdülleriYılın En Başarılı Kadın Dizi OyuncusuAdaylık

7.KTÜ Medya ÖdülleriEn Beğenilen Kadın OyuncuAdaylık

Eryetiş & Balkanlar Eğitim Kurumları Mavi Çınar ÖdülleriYılın En İyi Kadın Dizi OyuncusuKazandı

Ege Üniversitesi 5.Medya ÖdülleriEn İyi Kadın Dizi OyuncusuAdaylık

10.GSÜ EN ÖdülleriEn İyi Dizi/Sinema Kadın OyuncuAdaylık

201818.Magazinci.com ÖdülleriYılın Kadın Dizi OyuncusuKadınKazandı

9.Quality of Magazine Dergisi ÖdülleriEn Quality Kadın OyuncuKazandı

7.Ayaklı Gazete TV Yıldızları ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

45.Pantene Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

2020YTÜ 18. Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Kadın Dizi OyuncusuKazandı

8.Ayaklı Gazete TV Yıldızları ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuKazandı

14.GSÜ EN ÖdülleriEn İyi Dizi/Film Kadın OyuncuKazandı

46.Pantene Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Kadın OyuncuAdaylık

TV Programlar

Toplu HayatSunucu [4]

Video klipler

2014Murat Dalkılıç"Derine"Aksiyon-gerilim karışımı bir klipte Murat Dalkılıç'a eşlik etmiştir. Klibin yönetmeni Gülşen Aybaba'dır.

2015"Kördüğüm"İlk klibin devamı niteliğinde klip çekilmiştir.İkinci klibin yönetmenliğini de Gülşen Aybaba üstlenmiştir.

7
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Sizce hangi çift evliliğe daha yakın?
Sizce hangi çift evliliğe daha yakın?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 23 54
2. Konyaspor 22 45
3. Alanyaspor 23 38
4. Adana Demirspor 23 37
5. Fenerbahçe 23 37
6. Beşiktaş 23 36
7. Hatayspor 23 36
8. Başakşehir 22 34
9. Gaziantep FK 22 32
10. Sivasspor 23 31
11. Kayserispor 23 31
12. Karagümrük 23 30
13. Kasımpaşa 23 27
14. Göztepe 23 27
15. Galatasaray 23 27
16. Giresunspor 23 26
17. Antalyaspor 23 24
18. Rizespor 23 22
19. Altay 23 18
20. Ö.K Yeni Malatya 22 16
Takımlar O P
1. Ümraniye 21 45
2. Ankaragücü 21 45
3. Erzurumspor 21 38
4. Bandırmaspor 21 36
5. İstanbulspor 21 36
6. Eyüpspor 20 36
7. Samsunspor 20 33
8. Adanaspor 21 32
9. Manisa Futbol Kulübü 21 28
10. Tuzlaspor 20 27
11. Keçiörengücü 21 26
12. Gençlerbirliği 21 26
13. Boluspor 19 24
14. Kocaelispor 21 24
15. Menemen Belediyespor 21 23
16. Altınordu 21 22
17. Bursaspor 20 20
18. Denizlispor 21 19
19. Balıkesirspor 20 8
Takımlar O P
1. Manchester City 23 57
2. Liverpool 22 48
3. Chelsea 24 47
4. M. United 22 38
5. West Ham United 23 37
6. Arsenal 21 36
7. Tottenham 20 36
8. Wolverhampton Wanderers 21 34
9. Brighton 22 30
10. Leicester City 20 26
11. Aston Villa 21 26
12. Southampton 22 25
13. Crystal Palace 22 24
14. Brentford 23 23
15. Leeds United 21 22
16. Everton 20 19
17. Norwich City 22 16
18. Newcastle 21 15
19. Watford 20 14
20. Burnley 18 12
Takımlar O P
1. Real Madrid 22 50
2. Sevilla 22 46
3. Real Betis 22 40
4. Atletico Madrid 21 36
5. Barcelona 21 35
6. Real Sociedad 21 34
7. Villarreal 22 32
8. Rayo Vallecano 21 31
9. Athletic Bilbao 22 31
10. Valencia 22 29
11. Osasuna 22 28
12. Celta Vigo 22 27
13. Espanyol 22 27
14. Granada 22 24
15. Elche 22 23
16. Getafe 22 22
17. Mallorca 21 20
18. Cadiz 22 18
19. Deportivo Alaves 22 17
20. Levante 21 11